400 g fläskfilé skuren i skivor, 1 finhackad gul lök, 1 krossad vitlöksklyfta, 175 g skivade champinjoner, 1 msk olja eller flytande margarin, 1 tsk krossade grönpepparkorn, 1 msk hackad persilja, 1 tsk dijonsenap, 1 dl torrt vitt vin, 4 msk matlagningsgrädde, salt, nymalen svartpeppar
Gör så här:
Värm matfettet i en stor stekpanna. Stek köttet på ganska stark värme ca 5 minuter per sida. Ta upp köttet och håll det varmt. Sänk värmen i pannan och lägg i lök och vitlök. Låt det fräsa några minuter och lägg sedan i champinjonerna. Låt allt fräsa under omrörning några minuter. Blanda ner grönpeppar, persilja, senap och vin. Smaksätt med salt och peppar. Häll såsen över köttet. Servera gärna med pressad potatis (lägg till points).